Öylesine İndirdiğim Backup Plugin i Hayatımı Nasıl Kurtardı?

Öylesine İndirdiğim Backup Plugin i Hayatımı Nasıl Kurtardı?

Geçenlerde hostingim mevcut sitelerimin ihtiyacını karşılamadığı için biraz daha geniş kapsamlı bir hostinge geçmeye karar verdim. Bütün sitelerin tek tek database, plugin, tema yani ne kadar backup alınması gereken kısmı varsa hepsinin backupını aldım.

İlgili yazı: Bu noktada belki WordPress ve Backup Alma konusunu okumak isteyebilirsin. Detaylı olarak backup hakkında bilgi alabilirsin.

Neyse konuya geri dönüyorum. Siteyi daha geniş alana geçirmek için backupları aldıktan sonra yeni yerine geçirip temiz database imi de açtıktan sonra taşınmaya hazırdım. Taaa kii taşıdığım database in içinde eksik bilgiler olduğunu fark edene kadar. O kısmın nasıl olduğunu bilmiyorum ama yazılar kısmı bomboştu. Düşünebiliyor musun bomboş. Yazdığım bütün yazılar puff atmosferde :S

Elbette ki her normal insan gibi panikledim, kalp krizi geçirsem mi diye düşündüm. Sonra çok fazla ayar yapmadan siteye backup alması için eklediğim plugin aklıma geldi. Arka planda sessiz sakin, kurduğum zamanlarına uygun yedekler aldığı için bu yedekler 1-2 saat sonra aklıma geldi. 😀 Neyse son şans olarak onu da denedim. Veee tataaaaaa. Bütün sitem geri geldi.

Senin için bu backup işlerini yapan top 3 backup pluginleri:

  1. UpdraftPlus

Elbette ki hayatımı kurtaranla başlıyorum 😃 UpdraftPlus aslında ücretsiz bir plugin. Bütün sitenin full yedeğini alıyor. İster bilgisayarına, istersen de buluta kaydediyor. Plugin istediğiniz zamana göre yedeklemeyi çalıştırması için ayarlanabilir. Ayrıca bu yedekleri nereye kaydetmesini istediğinize göre de yedeklerinizi otomatik olarak klasörler. Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, email ya da başka bulut servisleri gibi tamamen sizin isteğinize bağlı.

 

  1. BackupBody

BackupBuddy en popular yedekleme pluginlerinden biridir. Günlük, haftalık ya da aylık istediğiniz gibi yedekleme programı hazırlamanıza izin verir. UpdraftPlus gibi o da Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP ve hatta emailinize bile yedeklemelerini kaydeder.

 

 

  1. VaultPress

VaultPress Matt Mullenweg (WordPress co-founder)  ve noun Automattic’teki ekibi tarafından geliştirilmiştir. Şu anda JetPack ile birleşti. Kullanabilmek için JetPack kaydına ihtiyacın var. Belirli ücretlendirmelere sahiptir. Bu ücretlendirmelere göre size sunduğu avantajlar da farklılık göstermektedir.

 

 

Sonuç olarak hosting tarafında manuel aldığınız yedeklerin dışında bu tarz bir plugin kullanarak da yedek almanız hayat kurtarabilir. Benden söylemesi 🙂

Ben de bir şey demek istiyorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MERHABA,
BEN CEREN VAROL!

Girişimcilere özellikle kadın girişimcilere logo ve web tasarım, dijital pazarlama ve iş geliştirme ile ilgili konularda markaları için yardım etmekteyim.